Udvalgte værker / Projekter
Projekter
Lyngsø-Light
Se mere på www.lyngsø-light.dk
OG
Et værk af Lyngsø-Light for Holstebro Kommune i anledning af kommunernes Internationale miljøorganisation KIMOs 25 års jubilæum. Placeres i løbet af sommeren 2016 i Thorsminde, Handbjerg og Holstebro.
 
Mother of Entangled Dreams
https://vimeo.com/152069486
Lyngsø-Light, 2015-2017 Land-Shape - Land-Art North.
I samarbejde med Pia Möller-Light
Det stedsspecifikke værk ’Mother of Entangled Dreams’ er en installation bestående af tre dele: et stopskilt, en busboble og en symfoni af lyde fra stoppesteder. Busboblen er bemalet indeni med perlemor og vendt mod havet. Det er er placeret som et lydstoppested i Ertebølle ved Limfjorden, et sted hvor der normalt ikke kommer biler.
’Mother of Entangled Dreams’ kan ses som en stor øremusling, eller som en parabol mod verden. Idet man træder ind i den, bliver man selv en del af denne ’verdenspuls’ og lydene filtrer sig ind i ens tanker – et rum hvor man som beskuer kan få lov til at mindes, længes og reflektere videre. På samme måde som når man lægger en muslingeskal til øret og lytter til havet.
Lyngsø-Light
Beach DK
På mine ture ved Vesterhavet fascineres jeg af at se, hvordan plastikaffald og tovværk lyser op som farveklatter mellem sten og skaller. Gummihandsker tabt fra en fiskekutter, drikkedunke efterladt af strandgæster, plastikskeer, kuglepenne, skosåler, skruelåg, fiskenet halvt begravet i sand.
Sollys, salt og sand kæmper for at inddrage det hele i strandens former og farver, men nedbrydningen går kun langsomt.
Jeg hækler af tovværk og plastik fundet på stranden, som en påmindelse om at vi mennesker sætter os spor overalt.
Jeg har arbejdet med projektet siden 2011.
Epidemics
Kunsthal Aarhus, August 2014. Kurator: Tove Nyholm.
Værket 'Det er Sandt' - en lydinstallation bestående af hviskelyde og 3000 papir-fjer - i samarbejde med Tine Hind, Anna Marie Holm, Ann-Dorte Nielsen, Anne Østergaard, Dorte Kyhn, Helle Skydt, Jette Bækgaard, Johanna Ludvigsen, Karen Marie Fredslund, Marianne Markvad, Marianne Tønnesen, Mona Dam and Ulla Madsen.
 
Transform
Aarhus Filmby, November 2011, Danmark. Kurator: Trine Rytter Andersen
Værket ‘Stafet’ i samarbejde med Mahmoud Alibadi, Evalajka Pervin, Jørn Henrik Olsen, Kirsten-Marie Korneliussen, Britta Enemark Olsen og Karen Ette.
En eksperimenterende billedkunsstudstilling, der undersøgte forvandlingens mulighed inden for rammerne af det bevidst iscenesatte og grænseoverskridende samarbejde. 42 samarbejdsprojekter med mere end 120 udøvende kunstnere og gæster, omdannede gennem 10 dage Filmby Aarhus til øvelsescenter for billedkunstnerisk samarbejde, forvandling og grænsegængeri. 
Lyngsø-Light
Et samarbejde mellem Pia Möller-Light og Mariane Lyngsø. Lyngsø-Light

Plan C
En udstillingsgruppe bestående af 
Helga Bønsvig, Søren Romby, Pia Möller-Light, Lone Penstoft og Mariane Lyngsø. Plan C
Copyright Mariane Lyngsø. All rights reserved